Naujoji bibliotekos interneto svetainė: pasiekti aktualią informaciją nuo šiol bus patogiau

 Naujoji bibliotekos interneto svetainė: pasiekti aktualią informaciją nuo šiol bus patogiau

A. Barzdžiaus/„Rinkos aikštės“ archyvo nuotr.

Naršyti ir pasiekti aktualią bibliotekos informaciją nuo šiol bus patogiau ir paprasčiau.

Kėdainių Mikalojaus Daukšos viešoji biblioteka dalyvavo Lietuvos kultūros tarybos skelbtame Kultūros rėmimo fondo lėšomis finansuojamos programos „Kultūros paveldo sritis: kultūros ir meno organizacijų naujų produktų ir (ar) paslaugų kūrimas 2020“ projektų konkurse ir laimėjo dalinį finansavimą parengtam projektui „Moderni Kėdainių Mikalojaus Daukšos viešosios bibliotekos interneto svetainė“.

Kuriant naują svetainės dizainą didelis dėmesys buvo skiriamas patraukliam ir patogiam informacijos pateikimui, galimybei įdomiai pristatyti bibliotekos naujienas ir sukauptą bei suskaitmenintą paveldą, šiuolaikiškumui ir modernumui.

Naujai sukurta šiuolaikiška bibliotekos interneto svetainė – tai vieta, kuri sudarys galimybes tiek patraukliai ir operatyviai viešinti informaciją apie bibliotekos sukauptą kultūros paveldą bei sukurtus skaitmeninius produktus, tiek šiais produktais naudotis virtualioje aplinkoje.

Kėdainių r. sav. Mikalojaus Daukšos viešoji biblioteka, veikianti kaip atminties institucija, per 100 gyvavimo metų sukaupė daug vertingo kultūros paveldo, kurį sudaro spausdinta ir rankraštinė literatūra, periodiniai leidiniai, garso, vaizdo ir elektroniniai dokumentai apie Kėdainių ir Kėdainių krašto istoriją, gamtą, kultūrą, pramonę, ūkį, įdomias vietoves, iškilias asmenybes, ir kuris gali būti įdomus ne tik Kėdainių krašto bendruomenei, bet ir visiems Lietuvos gyventojams bei užsienyje gyvenantiems tautiečiams.

Kultūros paveldo objektų skaitmeninimas padeda pailginti jų gyvavimo laiką, suteikia galimybę kurti skaitmeninius kultūros produktus bei naudotis jais virtualioje erdvėje.

Gimtojo krašto kultūros paveldo pažinimas – vienas svarbiausių veiksnių, ugdančių žmogaus savimonę, padedančių suvokti savo kultūrinį, etninį ir pilietinį identitetą, formuojančių vertybines nuostatas.

Svetainė pritaikyta ir mobiliesiems įrenginiams.

Naujoje svetainėje taip pat rasite nuotraukų, vaizdo įrašų, virtualių parodų galerijas, elektroninę Kėdainių krašto enciklopediją „Terra Caiodunensis“, renginių ir sukakčių  kalendorių, informaciją apie naujai gautas knygas ir kt.

Netrukus pakviesime aplankyti ir išmėginti naująją Kėdainių Mikalojaus Daukšos viešosios bibliotekos interneto svetainę https://www.kedainiai.rvb.lt/naujoji-bibliotekos-interneto-svetaine/

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video