Kėdainių rajone – policininko išdrožtų prieverpsčių paroda

 Kėdainių rajone – policininko išdrožtų prieverpsčių paroda

Labai gaila, kad dėl pandemijos negalima lankytis įvairiose parodose, negalima gyvai pamatyti menininkų rankomis sukurtų mažų stebuklų. Tačiau liūdėti neverta. Štai Kėdainių kultūros centro Vilainių skyriuje eksponuojama nuotolinė tautodailininko, policijos pareigūno Albino Šileikos prieverpsčių paroda „Prakalbintas medis“.

Menininkas ir policininkas viename

„Esu Utenos rajono tautodailininkas, Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato policininkas. Drožyba – tai mielas širdžiai laisvalaikio pomėgis, kurį jau ilgą laiką propaguoju.

Laisvu metu nuo tarnybos prisidedu prie kultūros puoselėjimo visoje Lietuvoje, rengiu parodas, edukacinius užsiėmimus vaikams, suaugusiems supažindindamas su etnokultūra, drožybos papročiais, kaip vyksta kūryba, išgaunamas raštas ant verpsčių, prieverpsčių, dirbinio gamyba drožybos peiliukais“, – save pristato autorius.

[quote author=“Autorius“]Virtualioje parodoje dalis Albino Šiliekos kūrybinių darbų – nuostabių medinių stebuklų. Norintieji plačiau susipažinti su tautodailininko kūryba, kviečiami užsukti į interneto svetainę www.sileikosprieverpstes.lt[/quote]

Dar susitiks

„Rinkos aikštės“ kalbintas menininkas sakė, kad Kėdainiuose lankosi ne pirmą kartą. Jo paroda buvo eksponuojama ir Tradicinių amatų centre.

2016 metais Arnetų name Albinas Šileika vedė edukacinius užsiėmimus su Kėdainių bendruomenės nariais, visi galėjo išbandyti raižybos amato bei drožybos peiliuko aštrumą, raižant liepos medžio paruoštą lentelę, simbolikas.

„Kėdainiuose aš ne pirmą ir ne paskutinį kartą. Šį kartą paroda yra virtuali. Darbus visi gali pamatyti ir mano interneto puslapyje.

Pažadu, kad kai baigsis pandemija, mes dar su kėdainiečiais tikrai susitiksime realybėje, galėsime pabendrauti, pasikalbėti, pasimokyti drožimo paslapčių“, – kalbėjo A. Šileika.

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video