Jau galite siūlyti Krašto kultūros premijos kandidatus

 Jau galite siūlyti Krašto kultūros premijos kandidatus

Kraštiečiai jau kviečiami teikti pretendentus Krašto kultūros premijai. Premija kasmet skiriama iš Kėdainių rajono savivaldybės biudžeto lėšų už pastarųjų 3 metų nuolatinę rajonui reikšmingą kūrybinę, kultūrinę, meninę veiklą ar pasiekimus literatūros, muzikos, scenos, kino, vizualiojo meno, etninės kultūros, dainų švenčių tradicijos puoselėjimo srityse. Pretendentu į Premijos laureatus gali būti kiekvienas Kėdainių rajono gyventojas arba kitur gyvenantis asmuo, įnešęs didelį indėlį į Kėdainių krašto kultūrą.

Premija skiriama už:

naujų originalių kūrybos ir kultūrinės veiklos formų įgyvendinimą;

 etninės kultūros puoselėjimą ir propagavimą;

 kultūrinį švietėjišką darbą su rajono gyventojais, ypač su jaunimu;

 aktyvią kūrybinę ir / ar kultūrinę meninę veiklą;

 reikšmingus kūrybinius laimėjimus, puoselėjant Kėdainių rajono kultūrą ir garsinant Kėdainių kraštą Lietuvoje ar užsienyje.

Pretendentus Premijai gauti gali pristatyti visi Lietuvos Respublikos piliečiai ir Lietuvos Respublikoje veikiantys juridiniai asmenys.

Pretendentas pristatomas raštu, nurodant jo vardą, pavardę ir kontaktinius duomenis. Rašte-rekomendacijoje aprašoma Pretendento veikla bei pasiekimai, pridedamos darbų kopijos ar aprašai, vaizdo ir / ar garso įrašai.

Raštas-rekomendacija, pristatantis Pretendentą, pateikiamas tiesiogiai ar siunčiamas paštu Kėdainių rajono savivaldybės administracijai (J. Basanavičiaus g. 36, Kėdainiai, 707 kab.) iki 2019 m. gruodžio 10 dienos 16 val. Siunčiant raštą paštu, ant voko turi būti užrašyta: Kėdainių krašto kultūros premijos konkursui.

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video