Arnetų name – protėvių papročius atgaivinanti paroda (FOTOGALERIJA)

 Arnetų name – protėvių papročius atgaivinanti paroda (FOTOGALERIJA)

Kėdainių krašto muziejaus Tradicinių amatų centro Arnetų name atidaryta etnografės humanitarinių mokslų daktarės Daivos Šeškauskaitės fotografijos ir tapybos paroda „Lietuviškos apeigos ir simboliai“, kuri atskleidžia pagrindinius anais laikais gyvenusių protėvių papročius bei tradicijas.

Parodos autorė, dėstanti baltų mitologiją bei etnobotaniką studentams, laisvalaikiu grojanti kanklėmis ar gitara vestuvėse bei krikštynose, giedanti laidotuvėse, atidarymo metu susirinkusiems kėdainiečiams pristatė parodoje eksponuojamus savo darbus. Svarbiausia, miestelėnams nepagailėjo ir dovanų: pavaišino ypatingu kulinariniu paveldu.

Geros nuotaikos renginyje netrūko. Į parodos atidarymą susirinkusiems kraštiečiams buvo parodytas Lietuvos šviesuolio Vydūno 150-osioms gimimo metinėms skirtas spektaklis.

Taip pat renginio metu apsilankiusieji klausėsi ir aktoriaus, skaitovo Petro Venslovo skaitomų eilių, saksofonisto Romualdo Žilinsko skleidžiamų garsų bei parodos autorės D. Šeškauskaitės atliekamų dainų.

Etnografės D. Šeškauskaitės fotografijos ir tapybos paroda „Lietuviškos apeigos ir simboliai“ veiks iki lapkričio 25 dienos.

Plačiau apie autorės parodą skaitykite antradienio „Rinkos aikštės“ laikraštyje.

[#gallery=1607#]

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video