Prizas aktyviausiems – kelionė į Estiją

 Prizas aktyviausiems – kelionė į Estiją

Šių metų vasaros pradžioje Švietimo ir mokslo ministerija ir Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras pakvietė švietimo ir kultūros įstaigas įsitraukti į iniciatyvą „Atverk duris vasarai“. Ši iniciatyva yra Lietuvos Prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamos kampanijos „Už saugią Lietuvą“ dalis. Į šią iniciatyvą įsijungė 320 įstaigų iš visos Lietuvos. Kėdainių kultūros centras taip pat.

Kėdainių kultūros centras ir jo skyriai šią vasarą įvykdė 4 Kėdainių rajono savivaldybės finansuojamas vaikų užimtumo programas ir 1 nefinansuojamą programą: programos įvykdytos Nociūnuose „Mes norime kurti“ (vykdytoja Nociūnų skyriaus vadovė Daiva Makutienė); Kalnaberžėje „Kuparo lobiai 3“ (vykdytoja Kalnaberžės skyriaus vadovė Daiva Staškuvienė); Lančiūnavoje „Nenuoramų vasara“ (vykdytoja Vilainių skyriaus renginių organizatorė Lančiūnavoje Irena Paragienė); Klaipėdoje, Eduardo Balsio menų gimnazijoje „Teatrinė vasaros stovykla“ (vykdytoja Kėdainių kultūros centro pavaduotoja, teatro studijos „Polėkis“ vadovė Genovaitė Šaučiūnienė); Kėdainių Šv. Juozapo parapijos salėje etninė stovykla vaikams „Ir atskrida paukštela“ (vykdytoja Gintarė Brazinskienė).

Metų gale, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras išrinko 40 įstaigų, vykdžiusių brandaus turinio programas, tame tarpe ir Kėdainių kultūros centrą. Kėdainių kultūros centro programa „Teatrinė vasaros stovykla“ pripažinta viena iš geriausių ir jos autorė bei vykdytoja Genovaitei Šaučiūnienė apdovanota prizu – kelione į Estiją. G. Šaučiūnienė gruodžio 2-3 dienomis kartu su visais programos „Atverk duris vasarai“ laureatais dalyvavo išvykoje į Estiją.

Aplankė Ledynmečio centrą. Nuvykus į Tartu miestą aplankė didžiausią Baltijos šalyse mokslo populiarinimo centrą AHHAA, vėliau turėjo ekskursija po Tartu senamiestį: aplankyta Rotušės aikštė, Šv. Jono bažnyčia, Tomemegi kalva su „Toravere“ observatorija, Domo katedros griuvėsiai. Taline aplankė Hidrolėktuvų uosto muziejų, kuris šiuo metu yra vienas populiariausių Baltijos šalyse. Apžvalginėje ekskursijoje po Talino senamiestį prizininkai aplankė Jūreivystės muziejų, Tompea pilį, apžvalgos aikštelės, „Trumpoji koja“, miesto rotušę, „Bandelių“ skersgatvį, miesto amatininkų ir „Juodagalvių“ gildijos pastatus, aplankytas ir „Storosios Margaritos bokštas“.

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video