Parodoje pristatyti kraštiečių grafikos darbai (GALERIJA)

 Parodoje pristatyti kraštiečių grafikos darbai (GALERIJA)

Menui neabejingi kraštiečiai ir vėl užplūdo J. Monkutės-Marks muziejų-galeriją, kur vyko Kėdainių rajono savivaldybės Neformaliojo suaugusiųjų švietimo ir tęstinio mokymosi programos „Grafikos meno paslaptys“ grafikos parodos „ATSPINDŽIAI“ atidarymas.

Net keturiolikos autorių darbai, sukurti pasitelkiant tris grafikos technikas, traukte traukė akį ir susilaukė didelio parodos atidarymo ceremonijos dalyvių dėmesio.

„Jau antrus metus iš eilės organizuojame tokio pobūdžio programą ir iš tiesų labai džiaugiamės dideliu kėdainiečių susidomėjimu.

Programos „Grafikos meno paslaptys“ tikslas buvo šiek tiek praskleisti tą paslapties šydą ir supažindinti suaugusiuosius su trimis grafikos technikomis – giliaspaude, iškiliaspaude ir šilkografija, bei jų techniniais subtilumais, galimybėmis bei išraiškos būdais. 

Praktinių užsiėmimų metu pasitelkdami tris skirtingas grafikos technikas, programos dalyviai kūrė linoleumo ir kompaktinių diskų raižinius, kuriuos vėliau atspaudė ant popieriaus, bei įspūdingus kūrybinius šilkografijos darbus, kuriuos ir pristato parodoje“, – pasakoja Janinos Monkutės-Marks muziejaus-galerijos kuratorė Asta Fedaravičiūtė-Jasiūnė.

Individualūs grafikos technikų kūriniai J. Monkutės-Marks muziejuje-galerijoje bus eksponuojami iki sausio 27 dienos.

[#gallery=1714#]

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video