Minėsime 110-ąsias gydytojos Teklės Bružaitės gimimo metines

 Minėsime 110-ąsias gydytojos Teklės Bružaitės gimimo metines

Minėdami 110-ąsias Kėdainių krašto garbės pilietės, Lietuvos Respublikos nusipelniusios gydytojos Teklės Bružaitės gimimo metines, kviečiame į prisiminimų vakarą, kuris vyks rugsėjo 26 d. (ketvirtadienį) 17.30 val. Kėdainių M. Daukšos viešojoje bibliotekos vaikų ir jaunimo skyriuje (Didžiosios Rinkos a. 4). Vakaro metu savo prisiminimais apie gydytoją, mūsų kraštietę Teklę Bružaitę dalinsis buvę kolegos, kraštiečiai, bus rodoma filmuota medžiaga.

Teklė Bružaitė gimė 1909 m. rugsėjo 23 d. Jurkaičių kaime, Šilutės rajone. 1933 m. jai įteiktas gydytojo diplomas. 1934 m. gydytoja atvyko į Kėdainius, su kuriais ir susiejo visą savo tolimesnį gyvenimą. T. Bružaitė dirbo ligoninės vaikų konsultacijoje, tačiau darbo diena vaikų konsultacijoje pasirodė per trumpa, todėl mažas kuklus namelis Josvainių gatvėje tapo tarsi antra vaikų poliklinika, į kurią rasdavo kelią ne tik Kėdainių, bet ir visos Lietuvos vaikai ir jų tėvai. Gydytoja Teklė Bružaitė rado laiko ir kultūriniam, ir politiniam gyvenimui. Lietuvos atgimimą pasitiko kartu su kitu garbiu kėdainiečiu muziku Jonu Viržoniu keldama Lietuvos tautinę vėliavą virš Rotušės.

1991 m. rudenį buvo įsteigta kasmetinė Kėdainių krašto premija, finansuojama gydytojos Teklės Bružaitės. 1990 m. Teklei Bružaitei buvo suteiktas Kėdainių miesto, o 1991 m. – Kėdainių krašto garbės piliečio vardas.

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video