M. Daukšos viešojoje bibliotekoje atidaryta tapybos darbų paroda

 M. Daukšos viešojoje bibliotekoje atidaryta tapybos darbų paroda

Penktadienio vakarą į Mikalojaus Daukšos viešąją biblioteką rinkosi meno mylėtojai, mat čia atidaryta kaunietės Rolandos Mikalauskienės tapybos darbų paroda. Žinoma menininkė neslėpė, kad labai džiaugiasi, jog jos darbai eksponuojami pačioje Kėdainių miesto širdyje. 

Įvairios temos

„Šiandien į Kėdainius atkeliavo mano tapybos ir tekstilės darbai. Ši paroda tokia mini retrospektyvinė, galima sakyti, nes temos išties labai įvairios. Eilę metų važinėju į plenerus ir dažnai tapau gamtos motyvus ar tos aplinkos, kurią aš tuo metu matau, kurioje aš tuo metu būnu. Taip pat labai mėgstu tapyti paveldo objektus, gamtos vaizdus. Tekstilės darbų technikos irgi labai įvairios“, – kalbėjo menininkė R. Mikalauskienė.

Laisvalaikis – kūrybai 

Menininkė neslėpė, kad laiko kūrybai lieka vis mažiau, tačiau jai jo pakanka. Visas moters laisvalaikis yra skirtas būtent kūrybai. 

„Aš mokiausi taikomosios dailės mokykloje, po to teko mokyti ir dailės akademijoje. Pagal specialybę aš esu dailininkė tekstilininkė. Nuo mokslų baigimo iki dabar aš dirbu įvairiose mokymo įstaigose. Visas mano laisvalaikis yra paskiriamas kūrybai. Lieka laiko tiek, kiek lieka. Man jo užtenka. Kasmet važiuoju prie jūros. Ten mane labai žavi gamta ir pastatai. Mane labai žavi seni, griūvantys pastatai. Žavi pats griuvimo, senėjimo momentas“, – pasakojo menininkė.

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video