M. Daukšos „Postilei“ sukanka 420 metų

 M. Daukšos „Postilei“ sukanka 420 metų

Penktadienį, Kėdainių Mikalojaus Daukšos viešojoje bibliotekoje Vaikų ir jaunimo skyriuje vyko iškilios mūsų krašto asmenybės, dvasininko Mikalojaus Daukšos svarbiausio kūrinio  „Postilė“ išleidimo 420-ųjų metinėms skirta konferencija.
Ją surengė Kėdainių rajono savivaldybės Mikalojaus Daukšos viešoji biblioteka ir Lietuvių kalbos draugijos Kėdainių Mikalojaus Daukšos skyrius.
Renginio metu buvo atidaryta paroda „Ekslibris Mikalojaus Daukšos „Postilei“. Vėliau garsiojo M. Daukšos kūrinio – „Postilės“ ištraukas skaitė Juozo-Tumo Vaižganto ir knygnešių muziejaus Ustronėje muziejininkas Audrius Daukša.
Konferencijoje nuskambėjo trys prenešimai. Juos skaitė Liudas Jovaiša, humanitarinių mokslų daktaras, VU docentas, Lietuvių katalikų mokslo akademijos akademikas, „Bažnyčios istorijos studijų“ vyr. redaktorius. Jo pranešime „Mikalojus Daukša kaip dvasininkas“ buvo atskleisti garsiojo kraštiečio asmenybės bruožai bei dvasininko kelias
Apie M. Daukšą savo pranešime „Naujas dokumentas apie Mikalojų Daukšą“ kalbėjo ir Jonas Drungilas, Lietuvos istorijos instituto humanitarinių mokslų daktaras, archeografas.
Kraštietis Rytas Tamašauskas, kuris yra ir lietuvių kalbos draugijos Kėdainių Mikalojaus Daukšos skyriaus pirmininko pavaduotojas savo pranešime „Kėdainių krašto vardynas: Daukša, Daukšiai“ nagrinėjo M. Daukšos vardo įtaką krašto vioetovardžiams.

[#gallery=2156#]

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video