Labūnavietė pristatė savo kūrybą

 Labūnavietė pristatė savo kūrybą

Kėdainių M. Daukšos viešojoje bibliotekoje rajono literatų ir menininkų sambūrio „Vaivorykštės tiltai“ narė labūnavietė Aldona Volodkienė pristatė poezijos knygas „Su meile tau“ ir „Kaštonai, pražydę rudenį“.

Poetė A. Volodkienė, išleidusi dvi autorines eilėraščių knygas, publikavo savo kūrybą keturiuose poezijos almanachuose. Pirmasis almanachas „Poezijos spalvos“ buvo išleistas 2015 m. ir buvo pripažintas didžiausiu tokio pobūdžio leidiniu Lietuvoje. Vėliau sekė „Poezijos spalvų“ tęsinys, Kėdainių literatų ir menininkų sambūrio „Vaivorykštės tiltai“ – „Reikia būti žydinčiu medžiu“ bei Pelėdnagių seniūnijos literatų leidinys „Akimirkos“.

„Kiekviename mano eilėraštyje atsispindi gamta. Viskas eina per gamtą – meilė, gyvenimas, – teigė poetė. – Rašau apie viską. Mano, kaip eilinės kaimo moters, eilės – paprastos, nuoširdžios, plaukiančios iš širdies, be jokių mandrybių. Rašau apie tai, kuo tą dieną gyvenu, temą padiktuoja ir aktualijos, ir išgyvenimai. Kartais impulsą kūrybai suteikia išgirstas koks nors posmas. Nesakau, kad jį atkartoju, bet va, gimsta kažkoks kūrinukas.“

Kėdainių literatų ir menininkų sambūris „Vaivorykštės tiltai“, gyvuojantis jau tejus metus, jungia įvairių sričių menininkus – literatus, tautodailininkus, choreografus bei autorinės muzikos atlikėjus. Visi sambūrio nariai dalyvauja įgyvendinant projektus, rengiant šventes, teminius vakarus bei susitikimus. Taip pat rengiamos išvykos į rajono bendruomenes, respublikinius konkursus, festivalius.

Šiuo metu sambūrio planuose – poezijos almanacho, skirto Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui, išleidimas.

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video