Kviečia prisijungti prie kultūros paso teikiamų programų

 Kviečia prisijungti prie kultūros paso teikiamų programų

Kėdainių krašto muziejaus Tradicinių amatų centras Arnetų name visus miesto ir rajono moksleivius kviečia pasinaudoti galimybe ir išbandyti net penkias kultūros paso teikiamas programas.

Patvirtintos 5 programos

Susidomėjusieji turi galimybę išbandyti audimo, juostų rišimo, lietuvių liaudies keramikos, medžio drožybos ir vilnos vėlimo programas./Džestinos Borodinaitės nuotr.„Džiaugiamės, kad jau yra patvirtintos net penkios kultūros paso programos. Taigi, Kėdainių miesto ir rajono moksleivius bei pedagogus kviečiame pasinaudoti šiomis paslaugomis ir pasirinktinai išbandyti audimo staklėmis (veda meistrė Milda Petraitienė), juostų rišimo (meistrė Loreta Steponavičienė), lietuvių liaudies keramikos (sertifikuota amatininkė Dalia Urbonienė), medžio drožybos (sertifikuotas amatininkas Audrius Vasiliauskas) ir vilnos vėlimo (meistrė Jūratė Atkočiūnienė) programas.

Šių programų metu moksleiviai ne tik išsamiau susipažįsta su tradiciniais liaudies amatais, bet kartu pasigamina po tradicinį gaminį.

Pati edukacija vyksta maždaug apie valandą. Dirbame nedidelėmis grupelėmis, kurias turėtų sudaryti 8–10 žmonių.

Visi norintys pasinaudoti kultūros paso teikiamomis programomis turi pas mus registruotis, pedagogas kartu su klase ar grupe pasirinkti sau tinkamą edukaciją ir laiką“, – kultūros paso teikiamas programas pristato Tradicinių amatų centro Arnetų name vadovė Regina Lukminienė.

Papildomos edukacijos

Pasirodo, Kėdainių amatų centras gali pasiūlyti ir kitokių, kultūros pasui nepriklausančių edukacijų, kurias gali pasirinkti moksleiviai.

„Šalia kultūros paso teikiamų programų mokiniai gali rinktis net devynias edukacines programas: audimo, keramikos, pynimo iš vytelių, drožybos, „Vėlinuko“, „Skudurinukės“, „Karpinukų“ ir margučių marginimo vašku“, – papildomus užsiėmimus vardija R. Lukminienė.

[quote author=“R. Lukminienė“]Kultūros paso teikiamų programų metu moksleiviai ne tik išsamiau susipažįsta su tradiciniais liaudies amatais, bet ir kartu pasigamina po tradicinį gaminį. Pati edukacija vyksta maždaug apie valandą. Dirbame nedidelėmis grupelėmis, kurias turėtų sudaryti 8–10 žmonių.[/quote]

Vyks į Kelmę

„Amatų centre turime ir neformalaus švietimo programas, kurios kiekvienais metais sudomina moksleivius.

Šias programas pasirinkusius vaikus nuolat motyvuojame, skatiname dalyvauti įvairiose parodose. Viena iš tokių – respublikinis Lietuvos nacionalinio kultūros centro organizuojamas Lietuvos mokinių liaudies dailės konkursas „Sidabro vainikėlis“.

Perėjusiais metais „Sidabro vainikėlis“ atiteko kraštietei Laurai Steponavičiūtei. Šiais metais taip pat galime pasidžiaugti, kad net dviejų mergaičių darbai: lovatiesė ir vytinės juostos, papuolė į respublikinę parodą ir planuojame, jei susiklosčiusi padėtis mums nesutrukdys, lapkričio mėnesį vykti į parodą Kelmėje“, – ateities planais dalijasi Kėdainių amatų centro vadovė.

Svarbu paminėti, jog edukacijomis gali pasinaudoti ir suaugusieji.

„Nuolat rašome projektus, pagal kuriuos į veiklas kviečiame atvykti ir suaugusiuosius. Paskutinis toks susitikimas buvo su iš Vilniaus atvykusia menininke Gražina Kriaučiūniene.

Edukatorė užsiėmimo dalyvėms pasakojo apie skiautinių panaudojimą šiuolaikinėje visuomenėje ir mokė pasisiūti skiautinio motyvą“, – sako R. Lukminienė.

Sudomina užsieniečius

Vadovė pasidžiaugia, kad Kėdainių amatų centro neaplenkia žmonės iš visos Lietuvos.

„Dažnai sulaukiame svečių iš Vilniaus ar kitų didžiųjų Lietuvos miestų. Labai džiaugiamės, kad mus atranda užsieniečiai. Žinoma, dabar pandemija kiek pristabdė apsilankymus, bet iki tol jie labai domėjosi mūsų liaudies amatais“, – pabrėžia vadovė.

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video