Kultūros ir meno erdvėse štilio nesijaučia

 Kultūros ir meno erdvėse štilio nesijaučia

Nors vasara vilioja gražiu oru ir į parodų sales lankytojai užsuka rečiau, bet norintieji pasisemti atgaivos kultūros ir meno erdvėse nuvilti neliks.

Tarptautinėje parodoje – kūriniai iš 20 šalių

Janinos Monkutės-Marks muziejuje-galerijoje duris atvėrė tarptautinė dovanotų darbų paroda.

[quote author=“Aut. past.“]Ekspozicijoje galima išvysti tekstilės, fotografijos, tapybos, skulptūros, keramikos, odos meno, grafikos darbų.[/quote]

Tradicija po įvykusios parodos palikti vieną ar kelis darbus muziejui leido sukaupti turtingą kolekciją. Eksponuojami kūriniai jungia skirtingus žemynus, atskleidžia kiekvieno kūrėjo unikalų braižą ir regionams būdingą savitumą.

„Emigrantai“. „Išvažiavusieji sugrįžę randa tik artimųjų kauliukus“, – taip savo darbą apibūdino pati autorė“ – pasakojo Daiva Norkevičienė.

„Pagrindinis parodos akcentas – naujausieji daugiau kaip 15 metų kaupiamos kolekcijos darbai. Rengiant ekspoziciją, didžiausiu iššūkiu tapo itin skirtingų meno kūrinių suderinimas. Tikimės, kad pristatomi darbai suskambės tarsi iš naujo ir atsivers naujoje perspektyvoje“, – sakė Janinos Monkutės-Marks muziejus parodų kuratorė Asta Fedaravičiūtė-Jasiūnė.

Parodoje eksponuojami136 meno kūriniai iš 20 pasaulio šalių. Ekspozicijoje galima išvysti tekstilės, fotografijos, tapybos, skulptūros, keramikos, odos meno, grafikos darbų. Iš viso kolekcijoje sukaupti 188 kūriniai, kuriuos muziejui padovanojo 134 menininkai.

Paroda veiks iki rugsėjo 9 dienos.

Siuvinėtas sielos skrydis

Tradicinių amatų centre Arnetų name galima pamatyti Joanos Chmieliauskaitės-Seliugienės darbų parodą „Kas mano skrynion sudėta“. Arnetų name pristatomi 48 iš daugiau negu 100 mašina „Zinger“ siuvinėti autorės darbai.

„Ši paroda yra išskirtinė. Ne vienas žmogus iš parodos išeina su ašaromis akyse, taip juos paliečia pamatyti darbai. Pati autorė yra labai šilta, paprasta. Darbus ji siuvinėja pagal anūko atspausdintą ir padidintą paveiksliuką iš maldaknygės. Vienas paveikslėlis siuvinėjamas nuo dviejų mėnesių iki pusės metų. Kaip pati sakanti, jos rankos ir akys dirbančios dar labai gerai, siuvinėjanti ji be akinių. Moters darbuose dominuoja religinė tematika, tačiau yra ir keli autoriniai kūriniai. Vienas jų – „Emigrantai“. „Išvažiavusieji sugrįžę randa tik artimųjų kauliukus“, – taip savo darbą apibūdino pati autorė“ – pasakojo Daiva Norkevičienė.

Paroda veiks iki rugpjūčio 18 dienos.

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video