Kultūros centras išsikraustys į kolegijos pastatą

 Kultūros centras išsikraustys į kolegijos pastatą

Pagaliau pradėta Kultūros centro renovacija

Kėdainiuose pagaliau pradėta Kultūros centro renovacija. Ši gera žinia yra lydima ir kitos džiugios naujienos – artimiausiu metu bent keleriems metams atgis ir šalia miesto parko esantis didžiulis pastatas, kuriame buvo įsikūręs Kauno kolegijos Jonušo Radvilos studijų centras – į jį persikels Kultūros centro administracija su visais saviveiklininkų kolektyvais. Naujuose laikinuose namuose kultūros darbuotojai ne tik dirbs kasdienius darbus, bet ir dar labiau atlaisvėjus karantino gniaužtams kvies į renginius. 

Šiemet investuos per 1 mln. 800 tūkst. eurų

Kultūros centro renovacija prasidės jau netrukus, nes Kėdainių rajono savivaldybės administracija jau pasirašė statybos rangos sutartį su skelbtą konkursą laimėjusia bendrove „Vyteda“, veikiančia su jungtinės veiklos partneriu UAB „Baltijos plienas“. 

Arūnas Kacevičius: „Konkursą laimėjusi įmonė jau rengia darbo projektą, tad netrukus prasidės ir statybos darbai.“ A. Barzdžiaus / „Rinkos aikštės“ archyvo nuotr.„Šiais metais Kultūros centro renovacijai iš valstybės biudžeto gavome daugiau kaip 1 mln. 800 tūkst. eurų. 

Tai – labai didelis laimėjimas, nes Kultūros centro rekonstrukcija buvo planuojama dar nuo 2004 metų ir per visą tą laiką nebuvo pavykę gauti ženklesnės sumos šiam Kėdainių objektui.

Iki šių metų į Kultūros centro rekonstrukciją buvo investuoti tik 53 tūkst. eurų: 2014 metais projektui skirta 28,4 tūkst. eurų, o 2015 metais – 24,4 tūkst. eurų. Už šias lėšas buvo parengtas techninis projektas. 

Dabar, su kėdainiečiams Seime atstovaujančio parlamentaro Dariaus Kaminsko pagalba, mums pagaliau pavyko Vyriausybei įrodyti Kultūros centro rekonstrukcijos būtinumą ir pritraukti valstybės investicijas į Kėdainius. 

Konkursą laimėjusi įmonė jau rengia darbo projektą, tad netrukus prasidės ir statybos darbai.

Iš viso Kultūros centro renovacija atsieis daugiau kaip 4 mln. 200 tūkst. eurų. 

Statybos darbų terminas – 5 metai, bet jeigu viskas klostysis sėkmingai, rekonstrukciją tikimės baigti anksčiau“, – „Rinkos aikštei“ sakė Kėdainių rajono savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Kacevičius. 

[quote author=“A. Kacevičius„]Šiais metais Kultūros centro renovacijai iš valstybės biudžeto gavome daugiau kaip 1 mln. 800 tūkst. eurų.  Tai – labai didelis laimėjimas, nes Kultūros centro rekonstrukcija buvo planuojama dar nuo 2004 metų ir per visą tą laiką nebuvo pavykę gauti ženklesnės sumos šiam Kėdainių objektui.[/quote]

Netrukus Kėdainių kultūros centras pasikeis neatpažįstamai – čia tuoj prasidės statybos darbai. Andriaus Kasparavičiaus nuotr.Išsikraustymui reikia rajono tarybos pritarimo

Kol vyks Kėdainių kultūros centro rekonstrukcija, šios įstaigos administracija, planuojama, persikels į pastatą prie miesto parko, kuriame daug metų veikė Kauno kolegijos Jonušo Radvilos studijų centras. 

Tačiau tokiam sumanymui penktadienį dar turi pritarti Kėdainių rajono savivaldybės taryba.

„Buvusios kolegijos pastatas – valstybės nuosavybė, priklausanti Turto bankui.

Kultūros centrui pavyko su šia įstaiga susitarti ir kelerius metus pastatu jai bus leista naudotis neatlygintinai. 

Pastato plotas yra didžiulis, jame pakaks vietos ir mūsų saviveiklininkų kolektyvams repetuoti, ir Kultūros centro administracijai dirbti. 

Be to, ten yra ir salė, tad kai bus galima organizuoti daugiau renginių patalpose, rajono gyventojai bus kviečiami būtent ten.

Nors pastatas yra didelis, jo išlaikymas šildymo sezono metu Kultūros centrui nekirs per kišenę labai skaudžiai. 

Kultūros centro vadovė suskaičiavo, kad buvusį kolegijos pastatą išlaikyti Kultūros centrui atsieis tik nežymiai daugiau nei buvusias senąsias Kultūros centro patalpas“, – sako A. Kacevičius.

Pabaigus statybos darbus, skelbs dar vieną konkursą

Kėdainių kultūros centras – vienas iš nedaugelio šalyje, kuris iki šiol buvo nerekonstruotas ir jau seniai nebeatitinkantis šių dienų kultūros poreikių. 

Prie Kultūros centro rekonstrukcijos projekto savo pinigais turės prisidėti ir pati savivaldybė. Ji skirs 15 proc. rekonstrukcijai reikalingų lėšų.

[quote author=“A. Kacevičius“]Statybos darbų terminas – 5 metai, bet jeigu viskas klostysis sėkmingai, rekonstrukciją tikimės baigti anksčiau.[/quote]

1961 metais statytas Kultūros centro pastatas po rekonstrukcijos gerokai išsiplės. Vietoje 1 tūkst. 475,66 kvadratinių metrų ploto jis užims 3 tūkst. 106,07 kvadratinius metrus. 

Pasak A. Kacevičiaus, baigus pastato rekonstrukcijos statybos darbus, bus skelbiamas dar vienas konkursas – įrangai ir baldams įsigyti.

Pastatas bus modernus ir atitiks laikmetį

Numatoma, kad po rekonstrukcijos didžioji Kultūros centro salė talpins 464 žmones. 

Bus įrengti repeticijų kambariai, muzikos įrašų studija, grimo kambariai, choreografijos salė, biuro patalpos, sandėliavimo ir pagalbinės patalpos, sanitarinės patalpos. 

Visos patalpos bus pritaikytos žmonėms su negalia. 

Dalis esamo kultūros centro pastato bus demontuojama, esamas centro pastatas plečiamas.

Demontuojamas bus ir ūkinis pastatas. 

Naujojo Kultūros centro pastato architektūra santūri, dekoro elementų nėra.

Patekti į pastatą bus patogu

Kultūros centro sklype projektuojama automobilių stovėjimo aikštelė, nauji takai, pritaikyti prie naujos pastato funkcijos, planinių sprendinių.

Bus įrengtos dvi 105 vietų (iš jų 8 vietos žmonėms su negalia, 4 vietos – autobusams) automobilių stovėjimo aikštelės. 

Aptarnaujančiam transportui numatytas privažiavimas iš vakarinės pusės. 

Pėstieji galės patogiai patekti į pastatą rekonstruojamais esamais pėsčiųjų takais. 

Pagrindinis įėjimas į pastatą išliks toje pačioje vietoje. 

Priešais pagrindinius įėjimus į esamą ir rekonstruojamą pastatus numatoma aikštė, grįsta betoninėmis trinkelėmis.

Siekiant skirtingų laikmečių kontrasto, pristatomo naujo salės pastato tūris su senuoju pastatu bus jungiamas stikline jungtimi. 

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video