J. Monkutės-Marks galerijoje – respublikinė paroda „Gobelenas vakar ir rytoj“

 J. Monkutės-Marks galerijoje – respublikinė paroda „Gobelenas vakar ir rytoj“

Janinos Monkutės-Marks muziejuje-galerijoje lapkričio 15 dieną 17 val. atidaroma respublikinė paroda „GOBELENAS VAKAR IR RYTOJ“, kurioje bus pristatoma 19 autorių kūryba.

Projektas „Gobelenas vakar ir rytoj“ yra skirtas sukurti platformą ir parodyti, kad dailininkai vis dar kuria šia tekstilės technika, nepaisant to, kad tai labai ilgas ir daug darbo reikalaujantis procesas. Tokia ir yra pagrindinė parodos idėja bei misija – atgaivinti, palaikyti ir puoselėti gilias tradicijas turinčias tekstilės technikas.

Šalies kūrėjai buvo kviečiami teikti kūrinius, kurie atlikti gobeleno technika, atspindintys Lietuvos tautos identitetą, o kolekciją numatyta eksponuoti ir už Lietuvos ribų. Profesionalūs dailininkai, studentai, gebantys austi kūrinius gobeleno technika organizatorių buvo raginami profesionaliai atlikti kūrinius, vienaip ar kitaip atspindinčius parodos pavadinimą  – „Gobelenas vakar ir rytoj“. Gobelenų minimali kraštinė turėjo būti ne mažesnė nei 50 cm ir ne didesnė, nei 200 cm. Kiekvienas autorius galėjo teikti kelis kūrinius, sukurtus 2010-2019 metais.

Parodos dalyviai: Andrius Valius, Austė Guogaitė, Auksė Draugelienė, Birutė Sarapienė, Danguolė Brogienė, Danguolė Čachavičienė, Danutė Valentaitė, Danutė Jonelienė, Elma Šturmaitė, Irena Piliutytė, Laimutė Kozlovienė, Liucija Banaitienė, Marijona Sinkevičienė, Milda Dulkytė, Rūta Narvydienė, Zinaida Dargienė, Vaiva Lašienė, Žymantė Poškaitė-Tamulė, Virginija Kirvelienė.

Parodos kuratorė – LDS Kauno skyriaus tekstilės sekcijos pirmininkė Birutė Sarapienė.

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video