J. Monkutės-Marks galerijoje pristatyta iliustratorių kūryba

 J. Monkutės-Marks galerijoje pristatyta iliustratorių kūryba

Penktadienio pavakarę Kėdainiuose, Janinos Monkutės-Marks muziejuje-galerijoje buvo pristatyta IV knygos meno paroda 2018: ILIUSTRACIJOS, kurią parengė Lietuvos dailininkų sąjungos Grafikos skyrius, kuratorės – dailininkės Ieva Babilaitė, Nijolė Šaltenytė ir dailėtyrininkė Jolita Liškevičienė.

Ketvirtojoje meno parodoje iš viso eksponuojami 34 autorių darbai.

Įteikė premijas

IV knygos meno paroda 2018: ILIUSTRACIJOS atidarymo ceremonijos metu pristatyta, kam įteiktos trys premijos, vardinė dailininko Algirdo Steponavičiaus premija ir trys diplomai.

Pirmoji premija įteikta dailininkei Linai Itagaki už iliustracijas Jurgos Vilės knygai „Sibiro haiku“.

Dvi antrosios vietos premijos paskirtos iliustruotojoms – neseniai debiutavusiai jaunai dailininkei Monikai Vaicenavičienei už iliustracijas jos pačios knygai „Per balas link aušros: pasakojimas apie daktaro Jono Basanavičiaus keliones ir darbus“ bei menininkei Aušrai Kiudulaitei už iliustracijas Mariaus Marcinkevičiaus knygai „Draugystė ant straublio galo“.

Lietuvos dailininkų sąjungos remiama A. Steponavičiaus premija įteikta Vilniaus dailės akademijos absolventei Simonai Jurčiukonytei už iliustracijas autorinei knygai „Istorija ne apie spyglį“.

Apdovanojo diplomais

Trys diplomai atiteko jaunoms Lietuvos iliustratorėms: Rasai Jančiauskaitei už iliustracijas Mariaus Marcinkevičiaus knygoje „Maži eilėraščiai mažiems“, Laimai Matuzonytei už autorinės knygos cikle „Žmogus su stalo kojomis“ iliustracijas bei Vilniaus dailės akademijos grafikos katedros absolventei Gretai Alice Liekytei, parodoje pristačiusiai dviejų kūrinių: Aido Jurašiaus „Naktis su raktininku: pasakos žmonėms ir kitiems tolimojo kaimo gyventojams“ ir Ričardo Gavelio „Vilniaus pokerio“, knygų iliustracijas.

Pristatė katalogą

Renginio metu buvo pristatytas ir organizatorių išleistas parodos katalogas, kurio dizainu pasirūpino dizainerė Laura Varžgalytė. 

J. Monkutės-Marks muziejuje-galerijoje pristatyta paroda veiks iki balandžio 20 dienos.

Plačiau apie parodos atidarymo akimirkas skaitykite „Rinkos aikštėje“.

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video