Geriausiomis pripažintos knygos – jau ir mūsų bibliotekoje

 Geriausiomis pripažintos knygos – jau ir mūsų bibliotekoje

Ketvirtus metus iš eilės Kėdainių M. Daukšos viešoji biblioteka ir rajono švietimo įstaigos sulaukė labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus“ dovanotų knygų. Šįsyk kraštiečius pasiekė net devynios lietuvių autorių knygos vaikams.

Gauti 85 knygų komplektai

Mūsų rajono bibliotekoms, mokykloms, darželiams, vaikų dienos centrams bei visoms kitoms kultūros, švietimo ir socialinių paslaugų įstaigoms, dirbančioms su vaikais, buvo padovanoti 85 geriausių lietuvių autorių knygų vaikams komplektai.

Iš viso rajono bibliotekas ir švietimo įstaigas pasiekė 1 530 lietuvių autorių knygų vaikams.

Išspausdinti finaliniai kūriniai

Jaunieji skaitytojai galės skaityti Nacionalinio vaikų literatūros konkurso pirmosios premijos laureatės Rūtos Montvilaitės knygą „Septyni paukščių įstatymai“, kurioje labai gražiai nupasakojama dviejų skirtingų paukščių, kiro ir kuosos, draugystė.

Mažieji skaitovai galės rinktis visiems gerai žinomo autoriaus Aido Jurašiaus pasakų knygą „Pypas ir jo nutikimai“, trečiosios premijos laureatės Živilės Miežytės knygelę „Vilniaus Vilnius“, debiuto premijos laureatės, visiems puikiai žinomos iliustratorės Elenos Launikonytės nuotaikingą knygą „Pelėnas, Varlėnas ir Bobo“.

Didelis džiaugsmas ir Nacionalinio vaikų literatūros konkurso finaliniams kūriniams. Šį kartą fondas „Švieskime vaikus“ išleido Marijos Monikos trijų pasakų rinkinį „Patisonas Dublis ir cukinija Sprakselina iškeliauja“.

Dėmesys poezijai

Kiekvienais metais išleidžiamos ne tik pasakų ar apsakymų knygos. Jaunieji poezijos mylėtojai galės skaityti Aušros Raugaitės eilėraščių knygelę „Tik ateinantys žodžiai“. Tuo tarpu vaikų literatūros klasikos kuriniais šiemet pripažinti Stepo Zobarsko „Brolių ieškotoja“ ir Kazio Sajos „Peštukai ir nykštukai“.

Paskutiniąją knygą „Kiemo seklys Tomas ir Valius (kartais)“, apie berniuką, kuris turėjo nuveikti labai daug įvairių darbų, pristatė knygų pristatyme ir jų dalinimo akcijoje dalyvavusi kūrinio autorė Rebeka Una.

[#gallery=1560#]

Lietuvių literatūros lobynas

Prie fondo „Švieskime vaikus“ knygų dovanojimo iniciatyvos prisidėjo ir UAB „Agrokoncerno grupė“.

Labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus“ savanorė Adelė Štelmokienė Kėdainių M. Daukšos viešajai bibliotekai perdavė 42 tomų knygų seriją „Lietuvių literatūros lobynas. XX amžius“, kurią sudaro XX amžiaus žymiausių grožinės literatūros rašytojų kūriniai.

Labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus“ įkurtas 2013 metais. Knygų dovanojimo idėja gimė šio fondo steigėjams – muzikantui, prodiuseriui ir aktoriui Andriui Mamontovui ir Lietuvos Respublikos Seimo nariui Ramūnui Karbauskiui. Dovanodami pačias geriausias lietuvių autorių knygas stipriai prisideda prie rajono bibliotekų fondų ir kitų švietimo įstaigų plėtros.

Dovanojo daineles

Vaikų literatūros knygų pristatymo ir jų dalinimo akcijos metu susirinkusiųjų nuotaiką dar labiau praskaidrino Kėdainių lopšelio-darželio „Puriena“ priešmokyklinio ugdymo „Boružiukų“ grupės kapelos „Kukutis“ koncertinė programa.

Tautiniais drabužiais pasidabinę vaikučiai, panaudodami vaidybos elementus, sudainavo dvi linksmas daineles.

Plačiau apie Kėdainių M. Daukšos viešojoje bibliotekoje vykdytą iniciatyvą skaitykite ketvirtadienio „Rinkos aikštės“ laikraštyje.

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video