Dviguba šventė Josvainiuose

 Dviguba šventė Josvainiuose

Vasario 16-ąją Josvainių kultūros centre susirinko gausus būrys šventiškai nusiteikusių miestelėnų ir svečių – Valstybės atkūrimo dieną miestelio bendruomenė šventė ir Mažąja Lietuvos kultūros sostine tapusio miestelio veiklos pradžią.

Valstybės atkūrimo dienai paminėti skirtame koncerte su dviguba švente miestelėnus sveikino šventės vedėjai, Lietuvos televizijos ekranuose kone kas vakarą pasirodantys veidai – iš Josvainių miestelio kilusi Sandra Daukšaitė-Petrulėnė ir laidų vedėjas Arnas Švilpauskas.

Koncerte josvainiečiai mėgavosi nepakartojamais operos ir klasikinės muzikos kūriniais. Aukšto lygio pasirodymus miestelio gyventojams dovanojo Panevėžio muzikinio teatro orkestras ir solistai Liudas Mikalauskas bei Laima Česlauskaitė.

Mažąja Lietuvos kultūros sostine tapę Josvainiai visus 2016 metus atstovaus Kėdainių rajonui ir Kauno apskričiai. Josvainiečiai ketina parodyti, kad Vidurio Lietuvos miesteliai ir kaimai sugeba gyventi tvarkingai ir kultūringai, o linksminasi – tik blaiviai ir prasmingai.

Josvainių bendruomenės centro vadovė Danguolė Raudeliūnienė džiaugiasi neįtikėtina galimybe prisijungti prie dar devynių mažųjų Lietuvos kultūros sostinių ir ketina ne tik garsinti savo miestelio vardą, bet ir iš visų jėgų puoselėti krašto kultūrą.

„Šiandien ypatinga diena – laisva Lietuva ir atviri kultūrai Josvainiai. Nuostabu ir neįtikėtina, kad mes galime prisijungti prie visų devynių mažųjų Lietuvos kultūros sostinių ir kartu su Naisiais tą gerąją naujieną skleisti visai Lietuvai. Šiemet visiems pasiūlysiu atvykti pas mus ir dalyvauti visuose mūsų planuojamuose renginiuose, kurių svarbiausias akcentas – istorija ir blaivybė“, – pasakoja D. Raudeliūnienė.

Iki šiol kultūros sostinėmis buvo renkami tik didieji Lietuvos miestai, tačiau sėkmingai pradžią šiai naujai tradicijai davė Naisiai, kurie 2015 metais pasiskelbė Mažąja Lietuvos kultūros sostine.

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video