Daugiakultūriame centre – finalinė konkurso „Sidabro vainikėlis“ paroda

 Daugiakultūriame centre – finalinė konkurso „Sidabro vainikėlis“ paroda

Kėdainiečiai bei miesto svečiai kviečiami apsilankyti pirmą kartą Kėdainiuose, Daugiakultūriame centre, atidarytoje ir iki gegužės 31-osios veiksiančioje finalinėje Lietuvos moksleivių liaudies dailės konkurso „Sidabro vainikėlis“ parodoje, kurioje eksponuojama daugiau kaip šešiasdešimt Lietuvos moksleivių, konkurso regioninių turų I vietos laureatų darbų.

Konkurso „Sidabro vainikėlis“ finalinėje parodoje dalyvauja ir kėdainiečių – liaudies meno puoselėtojų – Modestos Paškevičiūtės, Austėjos Leonavičiūtės austiniai darbai (mokytoja Milda Petraitienė) bei Lauros Steponavičiūtės pintinės juostos (mokytoja Loreta Steponavičienė).

Parodos uždarymas vyks gegužės 31 d. 14 val., kai Lietuvos nacionalinio kultūros centro sudaryta komisija išrinks po tris geriausius kiekvienos amžiaus grupės kūrinius ar kūrinių kolekcijas ir jų autoriams bus įteikti konkurso simboliai − sidabro vainikėliai.

Jau šešerius metus vykstantis konkursas subrandino 38 laureatus, jaunuosius meistrus, savo kūriniais beveik nenusileidžiančius gerokai vyresniems tautodailininkams. „Sidabro vainikėlis“ – tai paskatinimas ir padėka tiems mokiniams ir jų mokytojams, kurie, kartais net kelerius metus, kantriai ir nuosekliai dirba tam, kad liaudies menas įgautų medžiaginį pavidalą. Kasmet šeši jaunieji meistrai tampa jaunaisiais liaudies meno ambasadoriais, kurių pavyzdys įkvepia naujus dalyvius tobulinti savo žinias, meninius gebėjimus bei varžytis dėl geriausiųjų vardo ir simbolinių prizų – sidabro vainikėlių.

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video