Bibliotekoje – knygų pristatymai ir susitikimai su jų autoriais

 Bibliotekoje – knygų pristatymai ir susitikimai su jų autoriais

A. Barzdžiaus/„Rinkos aikštės“ archyvo nuotr.

M. Daukšos viešosios bibliotekos erdvėse kėdainiečiai gali ne tik skaityti, bendrauti ar leisti laisvalaikį, bet ir dalyvauti įvairiuose renginiuose. Siekdama populiarinti meną, knygas ir skaitymą biblioteka nuolat kviečia kraštiečius į menines parodas, knygų ir filmų pristatymus bei susitikimus su jų autoriais.

Knygos ir dokumentinio filmo pristatymas

Kaip tik šį trečiadienį bibliotekoje įvyko knygos ir trumpametražio dokumentinio filmo „Gulago partizanai“ apie 1953–1955 m. didžiausius ir kruviniausiai numalšintus politinių kalinių sukilimus Norilsko, Vorkutos ir Kengyro lageriuose, pristatymas.

„Gulago partizanai“ – tai knyga apie niekada nepasibaigusią Laisvės kovą, apie nepalaužtą politinių kalinių dvasią, apie sukilimus gulage, kur pirmose gretose stovėjo lietuviai ir ukrainiečiai, partizaninio pasipriešinimo dalyviai, ryšininkai, pogrindžio rezistentai, savo šalių patriotai.

Kiekviena dalis prasideda įvadu apie sąlygas lageriuose ir sukilimų eigą. Toliau knyga į skaitytoją prabyla visa tai išgyvenusių liudininkų lūpomis: pateikiami autentiški liudininkų pasakojimai, surinkti ir užrašyti 2017–2018 metais Lietuvoje bei Ukrainoje. Dauguma šių prisiminimų anksčiau nebuvo publikuoti Lietuvoje ir skaitytojui bus nauji.

Susitikime dalyvavo knygos ir filmo kūrėjai – Paulius Saudargas ir Goda Karazijaitė.

Susitikimas su Asta Ivaškevičiūte

Penktadienį, sausio 18 d., 17 val. bibliotekoje laukia dar vienas įdomus susitikimas – pokalbis su daugybę gerų atsiliepimų susilaukusios knygos „Laisvė būti savimi“ autore Asta Ivaškevičiūte.

Asta Ivaškevičiūtė – viena iš Savęs pažinimo ir saviraiškos studijos Vilniuje įkūrėjų, skaitanti paskaitas apie savęs paieškas ir tikrojo „aš“ savyje budinimą, veda praktinius užsiėmimus, meditacijas, vizualizacijas. Yra emocinės laisvės technikos, emocijų paleidimo (Sedonos metodas) praktikė, „Teta gydymo“ praktikė, Young Living holistinės pasaulėžiūros ambasadorė.

Anotacijoje teigiama, jog knyga „Laisvė būti savimi. Kaip pasiekti pilnatvę, džiaugsmą ir laimę“ nesiūlo rinktis iš daugybės kelių, nes yra tik vienas kelias – į save. Ši knyga atskleidžia svarbiausią tiesą, kurios mes dažnai nesuvokiame ar net vengiame – viskas, ko trokštame, jau yra mumyse, tereikia išmokti tai pasiimti. 

„Laisvė būti savimi. Kaip pasiekti pilnatvę, džiaugsmą ir laimę“ – tai įkvepiantis ir išlaisvinantis laimingo gyvenimo vadovas. Jis išmokys priimti sunkumus ir rasti savyje ramybės, meilės, šviesos ir šilumos klodus, kurių tikrai pakaks ir mums, ir aplinkiniams.

Detektyvinio romano pristatymas

Dar vienas ne mažiau įdomus susitikimas sausio mėnesį bibliotekoje vyks su rašytoju Tomu Kavaliausku, kuris pristatys savo detektyvinį romaną „Originalas“, kuris skaitytoją nukelia į XX a. pradžios Paryžių, į meno Aukso amžių ir kviečia jį į intriguojančią detektyvinę kelionę, prasidedančią Kauno Velnių muziejaus „Kipšo“ kavinėje.

Besiliejantis vynas ir kipšo kerai, nuotykiai ir humoras lydi skaitytojų auditoriją nuo pradžios iki pat netikėtos pabaigos.

Knygos pristatymas vyks sausio 24 d. 17 val.

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video