Ar norite pamatyti rojų?

 Ar norite pamatyti rojų?

Mikalojaus Daukšos viešojoje bibliotekoje veikia dailininkės Birutės Kuicienės tapybos darbų paroda. Kėdainiuose pirmą kartą personalinę tapybos darbų parodą surengusi dailininkė teigia, jog jos darbuose svarbiausi yra ieškojimai ir išgyvenimai.

Vaizduoja rojų

Iš Žemaitijos kilusi, o šiuo metu Šiauliuose gyvenanti menininkė savo tapybos darbuose bandė pavaizduoti rojų.

„Savo paveiksluose per džiaugsmo, sėkmės, gėrio kodus stengiausi išreikšti rojų.

Buvau išvykusi į Afriką, todėl viename iš savo kūrinių rodau afrikinį rojų, kitame – dvasinį. Eksponuojamuose kūriniuose – ir paprastas rojus, kada tiesiog žiūri į gėlės žiedą, spinduliuojantį gėriu, ir jauti džiaugsmą.

Apie tai ir noriu savo darbuose kalbėti, siekiu, kad mano darbus stebintys žmonės negalvotų, jog viskas yra taip blogai. Juk iš tikrųjų pasaulis yra labai gražus, labai įdomus ir priklauso tik nuo pačio savęs“, – apie eksponuojamų kūrinių tematiką pasakojo tapyti dar vaikystėje pradėjusi autorė.

Kėdainiuose pirmą kartą personalinę tapybos darbų parodą surengusi dailininkė teigia, jog jos darbuose svarbiausi yra ieškojimai ir išgyvenimai.

Mėgsta minimalizmą

„Piešti pradėjau būdama maža mergaitė. Tapydama labai gerai jausdavausi, todėl visada norėjau tapti dailininke. Kadangi tėvai tam neprieštaravo, savo svajonę tapti menininke aš išpildžiau. Kūryba man – būdas atskleisti tiesai ir laisvei.

Surengtoje parodoje eksponuojami tik septyni mano darbai. Paklausite kodėl tiek mažai? Aš mėgstu minimalizmą. Tokiu būdu siekiu stipresnės koncentracijos, didesnio įspūdžio į kiekvieną darbą“, – pabrėžia menininkė.

Parodos atidarymas buvo išskirtinis. Jo metu autorė lankytojams pristatė savo tapybos kūrinius, dovanojo ir muzikinę programą.

Renginyje vyko vieno darbo loterija.

Taip pat B. Kuicienė kvietė parodos lankytojus sudalyvauti meno terapijos užsiėmime, kurio metu parodos lankytojai turėjo galimybę susikaupusias mintis išreikšti popieriuje.

Mikalojaus Daukšos viešojoje bibliotekoje B. Kuicienės paroda veiks iki rugpjūčio 17 dienos.

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video